lördag 5 april 2014

En Riktig Rysare!

Jag har nyligen läst denna bok och den är riktig rysare, Ralf Sundberg går till botten med hela bakgrunden till hur och varför dagen kost och läkemedelsindustri ser ut som den gör.

Det är ingen uppmuntrande läsning men samtidigt verkar allt logiskt och väldigt skrämmande. Stor del av boken behandlar myten om det farliga kolesterolet och dess användande för att propagera för de kostvanor som gynnade de stora livsmedelsjättarna och naturligtvis kränga nya läkemedel.

Att läkemedelsindustrin först uppfinner en medicin och sen "konstruerar" sjukdomar för att kränga dessa är tydligen inget ovanligt. Att blodtrycksmediciner med stor sannolikhet framkallar diabetes mm. ruggigheter, allt för att kränga fler läkemedel i en oändlig spiral.

Allt verkar funka baklänges, livsmedelsindustrin har överskott av vissa produkter (ex.vis margariner som är billiga att tillverka) man manipulerar myndigheter och kostrådgivare, livmedelsverket m.fl. att skapa rekommendationer som passar syftet, dvs att smör skulle vara farligt. det hela är totalt skruvat.

Nu är det ju väldigt lätt att bli stämplad som konspirationsteoretiker när man för fram sånt här och jag antar att Ralf Sundberg fått sin beskärda del av sånt. Boken är dock späckad med historiska fakta och källhänvisningar så jag tror han har rejält med bakgrundsforskning i ryggen.

Jag har faktiskt ofta undrat varför vi i västvärlden har sån orubbligt förtroende för läkemedelsindustrin och myndigheter som propagerar för vad vi ska äta. Om vi gå till läkarn och får en medicin bryr vi oss sällan om att kolla vad den innehåller, biverkningar mm. Att läkarkåren står under stark påverkan från läkemedelstillverkarna har jag ju misstänkt länge och boken ger starka belägg för att det är så.

Alla som är på allvar intresserade av sin hälsa och inte vill lägga sitt liv helt i händerna på läkarvetenskapen med stor sannolikhet att det eg är läkemedelsindustrins händer bör läsa boken.

Rekommederar Ralfs blog http://blogg.ralfsundberg.se/#home

Kolla även denna intervju.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar