onsdag 6 november 2013

Medicin eller Doping?

De senaste 5-6 åren har jag förundrats över att antalet av dessa ökat dramatisk och vissa pass är de lika många som vattenflaskorna på hyllan i Dojon.


Den största ökningen av användare är bland barngrupperna från 10år och uppåt. Jag undrar ju om det verkligen kan vara en sån stor ökning av antalet astmafall eller har läkarna blivit "frikostigare" med förskrivningar?

Det som jag kan tycka är lite obehagligt är att vissa springer och tar ett "sipp" så fort de blir lite andfådda, faktum är ju att det vidgar luftrören och förbättrar flåset även på en frisk människa.

Det verksamma ämnet Terabutalin är ju trots allt dopingklassat och många som har svåra astma/allergi problem får ju dessutom fler dopingklassade ämnen i pillerform och får därmed problem med att tävla på elitnivå. Biverkningar i form av hjärtklappning och huvudvärk är ju inte heller direkt önskvärda för en idrottare.

Så om astma/allergier är ett växande problem, skulle det inte vara önskvärt med ett "hjälpmedel" som var godkänd av internationella dopingkommittén och dessutom förbättrade uthållighet och återhämtning genom att öka fettförbränningen och spara på muskelglykogenet.

Att det är helt kroppseget (endogent) och har noll toxicitet (vilket inga läkemedel har) kan ju inte heller vara en nackdel.

Jag har nu några kunder med tidigare svår astma som efter en månad på ASEA slängt inhalatorn åt fanders.
Märk väl att ASEA inte alls botar astma, det botar inget alls men det hjälper kroppens egna system att fungera som de ska och tydligen fungerar det iaf på vissa;)

Go Figure!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar