onsdag 27 november 2013

Trött på alla dessa Misantroper!

Misantropin breder ut sig mer och mer, i sociala medier sprids och delas såna här filmer helt utan eftertanke misstänker jag, man vill ju bara väl och framstå som "naturvän". I mina ögon och öron är det naivt och bygger på en helt galen världsbild.

Människan är "OND" och den stackars arma "naturen" är naturligtvis "GOD" om vi börjar här så har vi ju ett fundamentalt feltänk. "ont" och "gott" är abstrakta begrepp som inte existerar någon annan stans än i människans hjärna, i naturen finns inget sånt. I naturen finns bara "funkar" och "funkar inte".

Om vi ändå försöker applicera begreppen på naturen kommer vi att finna att naturen är allt annat än god, naturen är brutal och helt hänsynslös mot "funkar inte", naturen är en ständig kamp mellan arter, både växter och djur, invasiva arter gör sitt bästa för att utrota konkurrensen. "survival of the fittest" är den enda lagen.

Sen gör man dessutom feltänket att polarisera människan mot naturen, men är då inte människan skapad av samma natur som skapat allt liv på Jorden? Därmed är en skyskrapa precis lika "naturlig" som en myrstack i den svenska skogen eller en termitstack i Afrika, allt material kommer från naturen och alla tre påverkar naturen i någon riktning.

Det är ju faktiskt så att vi är den enda art som utvecklats tillräckligt för att faktiskt lämna "dog eat dog"-stadiet, vi kan känna empati för både människor och djur, och vi lämnar faktiskt inte våra gamla och sjuka till gamarna som helt apropå skulle va det mest "naturliga".

Jag håller naturligtvis med om att vi gör en massa förfärliga saker mot djur och natur som vi måste göra vårt bästa för att motarbeta men det är ett väldigt långt steg att stämpla vår egen art som ond, då måste man ju faktiskt se även sig själv som just det.

Att vi sen sprider denna misantropiska dystopi till vår barn och ungdomar är ju för djävligt, sen står alla psykologer och terapeuter och undrar varför de mår dåligt och t.o.m. tappar livslusten.

http://bbh.cc/4-minutes-will-change-life/

Gör nu tankeexperimentet med en planet utan människan, enligt misantroperna skulle detta vara ett "paradis", för vem???

Vilka arter skulle ta över herraväldet, råttor? insekter? fåglar? (hitchcock;) vem vet, men skulle de ta "hänsyn till naturen" eller bara köra på och skita blankt i vilka andra arter de utrotade, vad tror ni?

Nu är det nog mer troligt att den "stackars naturen" är oändligt mycket starkare än den historiska ögonblicksvarelsen vi kallar "homo sapiens", vi kanske får några tusen år till på denna planet och planeten kommer inte "gå under" pga oss.

Dags att lägga av med "save the planet" flummet och göra vårt bästa för att rädda oss själva, planeten klarar sig både med och utan oss.

Vi är ju faktiskt den enda arten som har intelligensen och möjligheten att faktiskt skapa ett "paradis" på planeten, men då måste vi sluta lyssna på "misantropiska dysterkvistar" och bli "filantropiska muntergökar"

Go Figure!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar