torsdag 31 oktober 2013

Grunden, Väggarna, och Taket.


När man ska bygga ett hus måste man börja med att anlägga en grund, det är oftast det som tar längst tid men ändå det som man ser minst av när bygget är färdigt. Om grunden är dåligt utförd spelar det ingen roll hur grandiosa väggarna och taket och allt det andra på huset är, det är fortfarande ett dåligt hus.

Den analogin går att applicera på allt annat i livet, om vi tittar på träning i allmänhet så är grunden hjärt/lungkapacitet och styrka i ben och bål. Ändå ser man ofta folk (oftast yngre män) på gymen som ägnar mesta tiden åt att träna biceps, triceps och pecs, varför?

Jo det är ju det som syns! man bygger alltså väggar med tjusiga fönster på en grund av lösan sand, ingen skulle komma på tanken att bygga ett hus på det sättet.

Om vi tittar på Karate så är grunden Kihon (grundteknik och positioner) det är där vi måste börja och det tar också lång tid men om vi hoppar över något här blir det likaså som ett bräckligt hus.

Om vi tittar på hälsa i allmänhet så är grunden ett starkt immunförsvar, en fungerande metabolism och cellkommunikation. Kolhydrater, proteiner och fett är väggar och vitaminer, mineraler mm är taket.
Om inte grunden fungerar spelar det ingen roll hur mycket antioxidanter och hälsosam kost jag stoppar i mig.

Det är här som ASEA kommer in, det går ned i källaren och börjar förstärka grunden. De flesta upplever ganska snabbt att nåt förändras i ämnesomsättningen, gamla dåliga kostvanor blir helt plötsligt korrigerade av sig självt, ex.vis sötsug bara försvinner. Våra 70 trillioner celler börjar helt enkelt få ett starkare kommunikationsnät, från GSM till 4G kan man säga. Och när detta fungerar som det ska så vet kroppen vad den vill ha och hur den ska hantera alla problem.


MIND.....your Foundation!!




2 kommentarer:

  1. Intressant film, vill gärna veta mer om ASEA jag finns i Örebro, kan vi mötas?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut, åker till Örebro lite då och då, ring mig; 073 644 78 31

      Radera